El proper 9 de juny, deba-t.org reunirà a la universitat, per primer cop a Catalunya, als caps de llista a les eleccions generals de les formacions catalanes amb representació al Congrés. El debat, que començarà a les 11h i tindrà lloc a l’Auditori de la Universitat Pompeu Fabra, es durà a terme poques hores abans de l’inici oficial de la campanya electoral, previst per al dia següent. Es podrà seguir en streaming a diferents mitjans i aquí.

 

Amb l’objectiu d’augmentar la visibilitat del debat i de fer-lo arribar a més persones, deba-t.org ha arribat a un acord amb Twitter Spain, que permetrà als usuaris plantejar preguntes als candidats virtualment, i proporcionarà la tecnologia per fer difusió del contingut del debat de manera més directa i efectiva.

 

Des de deba-t.org, associació universitària de referència a Catalunya, creiem que el lloc i el moment escollits per a celebrar el debat són ideals per tal de promoure la participació política entre els joves: la universitat esdevindrà, almenys per un dia, el centre de reflexió i de debat de qüestions rellevants per a la societat en general, però en especial per als estudiants.

 

Amb l’aval que ens donen els nostres set anys i mig d’existència com a associació, i la organització de diversos debats en eleccions municipals, autonòmiques, generals i europees, deba-t.org planteja aquest acte amb la voluntat de donar la veu a la comunitat universitària. En aquest sentit, el format del debat comptarà amb la participació activa del públic per tal que els candidats tinguin constància dels interessos reals dels assistents. A més, l’estructura en diferents blocs permetrà la constatació dels diferents punts de vista dels candidats en diverses qüestions, des del model territorial al model socioeconòmic.

 

En definitiva, volem que el debat del dia 9 de juny suposi un punt d’inflexió en la relació entre el debat polític i la universitat, i que l’acte sigui exemple d’intercanvi de propostes i no de desqualificacions, de to en positiu i no destructiu, i que permeti discernir millor els programes de cada candidatura als universitaris en particular i a la ciutadania en general.