Avui. 4 de març del 2016, hem pogut gaudir d’un col·loqui amb la cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas. La líder de Ciutadans ha compartit amb tots els socis i sòcies de deba-t.org interessants reflexions entorn el moment polític actual.

Inés Arrimadas García (Jerez de la Frontera, 1981) és una política i advocada, diputada al Parlament de Catalunya pel grup de Ciutadans-Partit de la Ciutadania.

La trajectòria política d’Arrimadas és curta però intensa. Va arribar el 2010 a Catalunya i el 2011 va començar a militar a Ciutadans, on va ocupar diferents càrrecs orgànics: ha sigut membre del comitè executiu i de la junta directiva de les Joventuts de Ciutadans.

L’any 2012 va demanar una excedència de treball (treballava com a consultora d’operacions i estratègia) per entrar en política professional. El novembre de 2012 va ser escollida diputada per al Parlament de Catalunya i va desenvolupar tasques de portaveu adjunt del grup parlamentari. Com a diputada ha treballat en les comissions parlamentàries d’empresa i ocupació, polítiques de lluita contra l’atur, igualtat, joventut i reforma horària. També ha participat en la  Comissió d’Investigació sobre la fallida de Spanair i al Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia.

El setembre de 2015 es va presentar com a cap de llista de Ciutadans a les eleccions autonòmiques, eleccions en les quals el seu partit va aconseguir 25 diputats. Actualment és Cap de l’Oposició i presidenta i portaveu de Ciutadans.

Enllaços d’interès de cara al col·loqui:

Inés Arrimadas. Entrevista en ‘Els Matins’ de TV3.
https://www.youtube.com/watch?v=3xWg1Eq4cxU

Inés Arrimadas: «Ya se verá en las urnas. Lo mismo nos tienen que apoyar PP o PSOE a nosotros». Jot Down.
http://www.jotdown.es/2015/10/ines-arrimadas-ya-se-vera-en-las-urnas-lo-mismo-nos-tienen-que-apoyar-pp-o-psoe-a-nosotros/

Inés Arrimadas critica las parodias sobre ella y Albert Rivera por machistas. Eldiario.
http://www.eldiario.es/catalunya/politica/Ines-Arrimadas-Albert-Rivera-machistas_0_473853169.html

Orígenes familiares de Inés Arrimadas. El Mundo.
http://www.elmundo.es/cronica/2015/10/04/560eac30268e3e663c8b4588.html