L’equip de deba-t.org ha estat treballant darrerament en l’organització d’aquesta estada en coordinació amb els estudiants del Colegio Mayor de Chaminade. Aquest projecte forma part de la promesa electoral de la candidatura “Fem Créixer deba-t.org” de realitzar activitats en altres ciutats europees amb la voluntat de poder interaccionar amb actors, institucions i personalitats que d’altra manera no podríem conèixer en profunditat.

El projecte sorgeix de la creença ferma que una ciutat com Madrid en el moment polític actual era la destinació perfecta per a fer aquesta prova pilot del que pretenem que esdevingui un habitual en la vida de l’associació. Organitzar aquest viatge coordinadament amb una entitat estudiantil local ens ha permès obrir diàlegs i intercanviar punts de vista amb joves interessats en l’actualitat i conèixer el seu parer sobre diverses qüestions de política, economia o periodisme. A través de les diferents visites a institucions i a les activitats amb personalitats rellevants hem pogut enriquir-nos, aprendre i explorar en primera persona i des d’una vessant diferent i especial, la capital d’Espanya.

Així doncs, el viatge no deixa de ser una expressió més del que és deba-t.org: una associació que genera oportunitats de reflexió a joves sobre diferents qüestions que ens afecten com a societat.

Primer dia  (23 de Febrer)

A primera hora, rebuda càlida dels companys del Colegio Mayor de Chaminade que ens han ofert allotjament.

Per la tarda ens ha rebut al Tribunal Constitucional el magistrat Juan Antonio Xiol. Hem pogut també gaudir d’una visita guiada per un lletrat del tribunal.

A les 20h hem participat de la conferència de Javier Solana organitzada per CCEuropa i el CMU Chaminade.

Per tancar el dia, sopar de retrobament amb fundadors i membres de deba-t.org.

Segon dia (24 de febrer)

Visita de bon matí a l’Ajuntament de Madrid acompanyats per la regidora i protaveu d’Ahora Madrid, Rita Maestre, finalitzada amb l’assistència al Ple de l’Ajuntament.

A les 11h, col·loqui amb Àngels Barceló entre els socis de deba-t.org i els estudiants del Colegio Mayor de Chaminade moderat per en Jaume Ríos.

Més tard, a les 16h, cafè-col·loqui amb Enric Juliana al CMU de Chaminade.

Per tancar el dia, acte de debat entre Carles Campuzano, diputat de Democràcia i Llibertat i Membre del Consell Assessor de deba-t.org, i Pablo Simón.

Tercer dia (25 de febrer)

Visita al Congrés dels Diputats per iniciar el dia i col·loqui amb Patxi López, President del Congrés.

Posteriorment, recorregut per les diferents instal·lacions del Congrés guiats per Carles Campuzano. Al acabar, col·loqui amb Marcelo Expósito,diputat d’En Comú Podem.

Dinar d’acomiadament amb els companys del Col·legio Mayor de Chaminade.

Per la tarda, visita a la Universitat Carlos III on participem en un debat amb els membres de l’associació Demos sobre el model territorial espanyol.

No ens resta més que agrair al Colegio Mayor de Chaminade i als seus colegials per la seva hospitalitat i a la resta de persones que han fet possible aquesta intensa i enriquidora estada a Madrid.