Avui. 26 d’abril del 2016, hem pogut gaudir d’un col·loqui amb el doctor en relacions internacionals Eduard Soler. El col·loqui s’ha realitzat en una de les sales del hostel Twentytú (Barcelona).  Aquest col·loqui s’ha realitzat en el marc de la visita dels estudiants del CMU Chaminade de Madrid. Amb ell hem pogut debatre sobre aspectes de l’actualitat internacional, i sobre conflictes com la guerra de Síria o el terrorisme, però també sobre cooperació i relacions euro-mediterrànies.

Eduard Soler i Lecha (Barcelona 1979)  és el doctor i expert en relacions internacionals, actualment és investigador pel Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB) i professor universitari al IBEI i a la UAB.

Eduard Soler és politòleg i Doctor en Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El Dr. Soler i Lecha és professor associat en Relacions Internacionals a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals i a la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2010 exercí com assessor a la Direcció General pel Mediterrani, el Magreb i l’Orient Mitjà del Ministeri d’Assumptes Exteriors i de Cooperació d’Espanya i també ha assessorat en diverses ocasions  a la Generalitat de Catalunya en temes euro-mediterranis. Les seves àrees de treball són: les relacions euro-mediterrànies, la política exterior i interior de Turquia, la evolució política al Nord d’Àfrica i Orient Mitjà, la política mediterrània d’Espanya i la cooperació en matèria de seguretat en el Mediterrani. Ha col·laborat i publicat amb German Mashall Fund of the US i amb alguns dels think-tanks europeus de gran prestigi. És membre de l’Observatori dela  Política Exterior Espanyola i del Fòrum d’Investigadore del Món Àrab i Musulmà (FIMAM). El Dr. Soler i Lecha ha participat en diverses xarxes i projectes d’investigació transnacionals com EuroMeSCo, INEX i EU4SEAS. Els seus treballs han estat publicats en revistes acadàmiques com Mediterranean Politics o Insight Turkey i també en revistes d’incidència política com Europe’s World i Política Exterior.