Avui. 11 d’abril del 2016, hem pogut gaudir d’un col·loqui amb el director executiu de l’empresa catalana Scytl, relacionada amb el vot electrònic a nivell mundial, Pere Vallès. El director executiu ha compartit amb tots els socis i sòcies de deba-t.org interessants reflexions sobre els pros i contres de l’extensió del vot electrònic a nivell mundial, amb la visió interessant la seva pròpia experiència.

Pere Vallès és el CEO de Scytl, l’empresa líder mundial en modernització electoral. Scytl treballa a més de 42 països, té 17 oficines internacionals i més de 600 treballadors.

Pere Vallès es va llicenciar en Economia i Dret per la Universitat de Barcelona i té un MBA a la Universitat d’Indiana. Es va unir a Scytl el març del 2004, després d’haver desenvolupat la major part de la seva carrera professional als Estats Units. Va treballar com a director del grup de fusions i adquisicions de KPMG i va ser vicepresident i director financer de GlobalNet (empresa de telecomunicacions cotitzada al NASDAQ).

Scytl s’ha posicionat com l’empresa de referència en diferents solucions d’innovació democràtica entre les quals destaca el vot electrònic. En la seva llista de clients es troben 1.400 comptats dels Estats Units, on possibiliten la infraestructura per les eleccions presidencials, i països com França, Noruega, Austràlia, Nigèria, Índia o Brasil. Cal destacar també que va ser l’empresa encarregada de gestionar el vot electrònic i la infraestructura electoral de les eleccions espanyoles del 20D, després que Indra se n’hagués ocupat durant els darrers 37 anys. Vallès destaca d’aquesta fita que “Mai s’havia anunciat tan ràpid el guanyador d’unes eleccions com les del 20D”.

Scytl va ser fundada per Andreu Riera com a spin-off d’un projecte de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la criptografia electoral. Avui dia es dirigeix l’empresa des de la seu de Barcelona i ja no és una start-up: ha crescut fins a generar24 milions de dòlars de benefici (xifres del 2013) i ha tancat rondes d’inversió de més de 100 milions de dòlars amb fons d’inversió reconeguts mundialment (com ara Vulcan Capital del Cofundador de Microsoft Paul Allen).

Amb en Pere Vallès volem incorporar de nou a l’activitat de deba-t.org el contacte amb gent del món empresarial. Creiem fermament que en aquest sentit no hi ha cap millor candidat que el CEO de Scytl, donada la rellevant vessant política que implica el sector de la innovació democràtica. Tindrem la sort, doncs, de conversar amb un dels perfils més exitosos del teixit innovador del nostre país sobre temes com el vot electrònic, la transparència, la renovació democràtica, el potencial de Barcelona com a capital tecnològica i els entorns d’emprenedoria paradigmàtics com Silicon Valley.

Enllaços d’interès: