Avui a les 11:30h hem rebut en un dels nostres col·loquis per a sòcies i socis a Laia Ortiz, tinent d’Alcaldessa de Barcelona i militant d’ICV. 

Laia Ortiz i Castellví (Barcelona, 1979) és una política catalana, vicepresidenta d’Iniciativa per Catalunya Verds. Actualment és regidora per Barcelona en Comú a l’Ajuntament de Barcelona. Entre el 2011 i el 2015 va ser diputada al Congrés dels Diputats per ICV-Euia i entre 2007 i 2012 va ser-ho al Parlament de Catalunya.

És llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra. Va iniciar la seva militància política a les joventuts d’ICV el 1999 i aquest mateix any va començar a militar també a les joventuts de CC.OO. Des de l’any 2002 fins al 2004 va ser coordinadora de les joventuts d’ICV, així com coordinadora tècnica de Dones amb Iniciativa durant el mateix període. També va ser analista de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) entre 2005 i 2006.

Ortiz va sortir escollida com a diputada al Parlament de Catalunya a les eleccions del 2007 i del 2011. Va renunciar al seu escó de el Parlament l’any 2012 per ocupar el lloc de Núria Buenaventura al Congrés, que va abandonar la reelecció arran d’una investigació del Tribunal Suprem. Al Congrés va ocupar-se de temes d’energia, sostenibilitat i cooperació.

Recentment, es va oferir ella mateixa com la cap de llista d’ICV per a la coalició de BeC explicant-ne els motius en una entrada al seu bloc personal on expressava la seva disposició cap a la “confluència” i “a ser “una peça més” d’un “projecte esperançador”. Finalment, va ocupar el tercer lloc a la llista electoral de BeC.

Les seves posicions polítiques han estat fortament marcades per idearis feministes, ecologistes i de lluita contra l’exclusió social.