L’activitat va tenir lloc el passat dimecres 7 d’octubre a la Universitat Pompeu Fabra i el protagonista del col·loqui va ser Oriol Amorós, diputat electe de la candidatura Junts pel Sí al Parlament de Catalunya i membre d’Esquerra Republicana de Catalunya. 

Oriol Amorós i March va néixer a Barcelona el 1970. És diputat al Parlament de Catalunya des de l’any 2003 i ostenta també el càrrec de Vicesecretari general d’Imatge i Comunicació d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Com a formació és Enginyer tècnic Agrícola per l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya. Després va realitzar estudis de postgrau a la Universitat de Lleida i ESADE.

En l’àmbit professional ha treballat ha treballat al Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles, en una multinacional del sector de la jardineria (1994-1997), a l’ensenyament públic secundari, com a professor de tecnologia i d’economia (1997-2000), i del 2000 al 2003 ha estat adjunt a la presidència del Parc Zoològic de Barcelona.

Ja durant la seva etapa d’universitiari va ésser partícep de moviments estudiantils que el van portar a ésser cofundador del Bloc d’Estudiants Independentistes al 1988. Un any més tard, al 1989 va iniciar la seva militància política a Catalunya Lliure, formació on va pertànyer fins al 1992. És finalment al 1994 quan ingressa a Esquerra Republicana de Catalunya.

Destacadament ha ocupat els càrrecs de Secretari d’0rganització de la federació de Barcelona d’ERC (2000-2004) i President de la mateixa entre el 2004 i el 2011. També ha estat director de campanya del seu partit a Barcelona des de les eleccions al parlament del 1999 fins a les municipals del 2011. Al setembre del 2011 fou escollit Vicesecretari general de Comunicació del partit.

És diputat al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Barcelona des de les eleccions del 2003, on ha format part de diverses comissions parlamentàries com les de la Comissió d’Investigació sobre l’Esfondrament del túnel del Carmel i membre de les Comissions de Política Territorial, de Justícia i Dret, del Síndic de Greuges i d’Afers Reservats, seguint els àmbits temàtics d’interior, medi ambient, drets dels animals i immigració.

Del novembre del 2006 al desembre del 2010 fou Secretari d’Immigració de la Generalitat de Catalunya. El juliol del 2014 es presentà a les eleccions primàries per escollir el candidat a l’alcaldia de Barcelona però fou derrotat per Alfred Bosch.

Amb Oriol Amorós vàrem poder analitzar les passades eleccions al parlament de Catalunya del 27 de setembre així com l’evolució històrica del vot independentista. També es van tractar temes no menys importants com la renda mínima garantida, el seu paper en la candidatura a les primàries per l’alcaldia de Barcelona o la possible evolució del procés sobiranista en els propers mesos.