El passat 15 de maig Josep Sánchez Llibre ens va visitar en un dels nostres habituals col·loquis a la Universitat Pompeu Fabra.

IMG_0908Josep Sánchez i Llibre és un polític i economista català integrant d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), on ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a la seva direcció, en especial a l’àrea econòmica. Josep Sánchez Llibre és llicenciat en Ciències Empresarials i Màster en Direcció d’Empreses per ESADE, ha estat membre del comitè de govern d’UDC i responsable de la secretaria política i econòmica. Actualment és portaveu adjunt del Grup Parlamentari Català, a més d’exercir com a portaveu d’Economia i d’Hisenda, càrrecs que compagina amb el de portaveu a la Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç.

Sánchez Llibre fou diputat de CIU per Barcelona al Parlament de Catalunya durant la III i IV Legislatures i Senador per la Comunitat Autònoma de Catalunya a les Corts Espanyoles durant la IV Legislatura. A les eleccions generals de 1993 fou escollit diputat al Congrés espanyol, càrrec que ha renovat a les successives convocatòries electorals de 1996, 200, 2004, 2008 i 2011. Des del 1993 fins al febrer del 1999 ha estat portaveu adjunt de Convergència i Unió al Congrés. Sánchez Llibre com a parlamentari al Congrés ha estat portaveu del seu grup 6 anys, membre de la Diputació Permanent i president de la Comissió Mixta Congrés-Senat del Tribunal de Comptes. També ha estat portaveu del seu grup a la Comissió d’Economia i Hisenda,  ha participat com a portaveu també dins d’altres nombroses comissions i ha estat ponent a més d’una trentena de projectes de llei.

El col·loqui va durar dues hores i va consistir en una entrevista inicial d’uns 45 minuts i un posterior torn obert de preguntes durant el qual els socis de deba-t.org van poder expressar els seus dubtes, inquietuds i opinions sobre tots els temes que van anar sorgint.