2n aniversari Deba-t. Conferència amb l’exministre Jesús Caldera: “Reflexions per la sortida progressista de la crisi” from debat_org on Vimeo.

L’exministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, va participar dimecres en un debat obert amb els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra, per parlar i reflexionar sobre els reptes d’Occident i la socialdemocràcia davant la crisi i coincidint amb el segon aniversari de la nostra organització. L’acte ha estat presentat pel president de Deba-t, Nacho Corredor, i presidit per la Dra. Emma Rodero, vicerectora d’estudiants de la UPF.

A l’acte han assistit estudiants universitaris i representants estudiantils, tal com Victor Albert Blanco (vicepresident del CNJ), Guillem Carol (FNEC) o Roger Melcior (PUC); professors, com el Dr. Vicenç Navarro, la Dra. Maria Inés Gundin o el Dr. Josep-Lluís Martí; la portaveu del PSOE a la Comissió del Pacte de Toledo, la diputada Isabel López Chamosa, així com alguns dels membres del Consell Asessor i Estratègia de Deba-t, els diputats Carles Campuzano i Toni Comin.

Un exministre amb un ampli coneixement de l’administració pública

Jesús Caldera és un polític originari de Salamanca, llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid i en Dret per la UNED. Va ser un dels col·laboradors més estrets del president Zapatero i qui el va ajudar a aconseguir liderar el PSOE a través de la corrent interna de Nueva Vía. Durant el seu mandat com a ministre de Treball i Assumptes socials (2004-2008), Caldera va promoure, entre altres mesures, la legalització d’immigrants que es trobaven en situació irregular.

En l’actualitat, exerceix com a vicepresident executiu de la Fundación IDEAS, una entitat amb l’objectiu de repensar les polítiques de la socialdemocràcia davant els reptes que se’ns presenten.