El mediàtic diputat d’ERC, Joan Tardà, impartirà una conferència a la Universitat Pompeu Fabra analitzant el contingut de la llei de Memòria Històrica (http://leymemoria.mjusticia.es) aprovada pel Congrés dels Diputats l’any 2007.

L’objectiu d’aquesta llei, molt criticada per diferents actors de l’escena política, va ser ampliar i “reconèixer drets i establir mesures a favor d’aquells que van patir la persecució o violència durant la Guerra Civil espanyola i la posterior dictadura”. La llei, considerada insuficient pel Grup Parlamentari del que forma part el conferenciant, i innecessària en opinió, per exemple, del Grup Parlamentari Popular, “inclou el reconeixement de totes les víctimes de la Guerra civil i la dictadura, l’apertura de foses comuns on hi ha restes dels qui van patir la persecució dels sublevats a la Guerra Civil, fins aleshores realitzades per associacions privades o Comunitats Autònomes a l’espera de subvencions estatals, així com la retirada de símbols franquistes de la via pública”.

L’acte coincideix amb l’inici del judici contra el jutge Baltasar Garzón, acusat de prevaricació, en relació amb la seva actuació “en el procés que va iniciar per la desaparició de persones durant la Guerra civil i el franquisme”.

“MEMÒRIA HISTÒRICA: el sistema d’impunitat espanyol” amb Joan Tardà (diputat d’ERC al Congrés dels Diputats).
Modera l’acte: Nacho Corredor (president de Deba-t).
19 D’ABRIL a les 13H.
SALA DE GRAUS ALBERT CALSAMIGLIA (40.035). UNIVERSITAT POMPEU FABRA. C/RAMÓN TRIAS FARGAS 25-27. BARCELONA (Metro L4 Ciutadella Villa Olímpica – Tramvia Estació de Wellington- Renfe; Estació de França – Arc de Triomf).