Seminari Sèries de televisió i antropologia política (o com un electrodomèstic va canviar el món). Dilluns i dimecres de 15 a 18h (pausa de 30 minuts) del 3 de maig al 2 de juny (10 sessions). Preu general: 89€ (especial per socis integrants). Ingrés a: CAIXA CATALUNYA al nº de compte 2013 1501 62 0200174580. Per més informació i/o formalitzar la inscripció enviar nom, cognoms, NIA, carrera i curs a seminari-tv@deba-t.org. 3 crèdits de lliure elecció a la Universitat Pompeu Fabra.  *El periode d’inscripcions finalitza el dia 30 d’abril. Avala l’assignatura: Sebastià Sarasa. Imparteix les classes: Montserrat Nebrera.

[PREMI AQUÍ PER ACCEDIR A TOTA LA INFORMACIÓ].

INFORMACIÓ GENERAL:


Es diu que la rentadora va cooperar a l’emancipació femenina. Ens agradaria preguntar-nos en el mateixos termes sobre la força de la televisió en la transformació dels models de comportament, així com moltes vegades esdevé reflex del canvi, de l’impacte de certes pel·lícules o modes, de la vida en general.

El curs es planteja, doncs, com una aproximació de doble via al fenòmen de les sèries de televisió, i, en algun cas, a les mini sèries o a les macro sèries (fotonovel·les). En molts casos, a més, en format seriós i còmic per tal d’analitzar, si s’escau, el major o menor impacte.

Al llarg de les cinc setmanes de durada del curs s’alternaran formats espanyols (alguns particularment catalans) europeus i americans. Còmics i seriosos. Es podria haver ampliat el llistat però aquests tres participen dels mateixos trets identificatius i de la seva capacitat de reflectir i/o condicionar els comportaments humans dels televidents.

LLISTAT DE SÈRIES:

 • Hill Street’s Blues: La policia
 • El comisario/ Los hombres de Paco: CNP
 • Àngels i Sants: els Mossos i la Presidenta
 • Anillos de oro: Abogados y jueces
 • Ally McBeal: ¿Abogados?
 • El ala oeste de la Casa Blanca: així és la política
 • Sí, Ministre/ Polònia: Així la veuen els còmics
 • Aquí no hay quien viva: el freakisme com alternativa de vida
 • Un paso adelante: estudiar, poc, però de lo altre…
 • Nissaga de poder/Dallas/Falcon Crest: què dolents són els rics
 • Urgències: la medicina fashion…

Temps de realització:

Dilluns i dimecres, de 15h a 18h (amb pausa de 30 minuts).

5 setmanes, des del dilluns, 3 de maig.

80% d’assistència necessària.

Fórmula d’impartició del curs i avaluació:

Els dilluns es dedicaran al visionats de parts de capítols de les sèries plantejades, agrupades en tres blocs: institucions, política, way of life. Immediatament després del visionat es farà una petita exposició de les principals qüestions que s’hauran debatre a la sessió de dimecres. El dimecres es realitzaran els corresponents comentaris i diseccions. AVALUACIÓ: mitjançant un test i participació.

Institucions:

La fórmula d’apropament televisiu a la judicatura, l’advocacia, la criminalística o la policia, no sols ha marcat tendència en els estudis universitaris (CSI), també a deformat la consciència ciutadana sobre elles (Los hombres de Paco), i en certa mida, ha reflectit els seus canvis (El Comisario).

Política:

És ja un clàssic en els estudis de ciència política The West Wing, però també sèries que han condicionat la manera de contemplar la política com Polònia per a la gent que mai ha tingut relació amb aquests àmbits de la realitat.

Way of life:

¿La societat actual es tal y como apareix en Aqui no hay quien viva? I les escoles de dansa són como la de UP Dance? I ser narcotraficant resulta tan atraient como a Sin tetas no hay paraíso?