Coincidint amb el nostre 3er aniversari, Deba-t.org ha organitzat pel proper dimecres 8 de febrer a les 12h la conferència “La fragmentación del poder europeo” que impartirà el Dr. José Ignacio Torreblanca a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. La Xina i d’altres païssos emergeixen i el poder i la presència de la UE és cada cop més marginal. No obstant, no es pot dir que la UE no tingui poder. Avui, encara, és la major economia del món, el segon bloc comercial, el major donant d’ajuda al desenvolupament i la segona força militar del planeta. Tot i què el projecte europeu està en crisi, l’abisme no és inevitable.

El Dr. Torreblanca, columnista de El País o el Financial Times, catedràtic de Ciència Política a la UNED i director del Consejo Europeo de Relaciones Exteriores a Madrid, intentarà explicar en aquesta conferència les causes dels mals europeus, les possibles solucions, i farà un repàs de l’actualitat política i del nou ordre internacional emergent. Un nou escenari on Europa encara no acaba de trobar el seu àmbit d’acció, la seva propia veu. Així, després de la intervenció inicial, Nacho Corredor moderarà un debat amb els assistents per aprofundir en aquesta i en d’altres qüestions vinculades a la situació actual de la UE.

“La fragmentación del poder en Europa” amb el Dr. José Ignacio Torreblanca.
Presenta: Nacho Corredor. Dimecres 8 de febrer a les 12h.
C/Ramon Trias Fargas 25-27. Sala de Graus (40.035). Universitat Pompeu Fabra. Barcelona.