El passat 13 de novembre deba-t.org va organitzar una taula rodona amb experts per debatre sobre la Nova Comissió Juncker. Vam tenim la sort de comptar amb uns convidats de luxe, que es van sumar al debat entre assistents:
  • Ferran Tarradellas, Director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.
  • Carlota Martí, Social Media Officer de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.
  • Andrea Noferini, Investigador del Institut d’Estudis Europeus de la UAB i professor associat de la UPF.
  • Pau Vall, editor de Sexy Europe.
Durant la taula rodona, vam poder parlar sobre diversos temes, com què ha suposat pel complex polític de la UE el nou sistema d’elecció del President de la Comissió Europea, si hi haurà mètodes d’elecció directa en un futur, el procés dels hearings al Parlament Europeu (cas Cañete, Hill i Bratusek), vam poder fer un repàs a l’equip Juncker i esbrinar quines serien les carteres amb més rellevància i quines conseqüències tindria per Espanya haver-se quedat amb la cartera d’Energia i Acció Climàtica. També vam analitzar el TTIP i  vam debatre com superaria la nova Comissió el rebuig per part de certs sectors de la societat civil europea a aquest Tractat, i també vam poder analitzar  el possible referèndum per la sortida del Regne Unit de la UE. 
En acabat, el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, va dur a terme una valoració de la trobada.