El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, va passarel passat 5 de novembre de 2014 per deba-t.org en el marc dels esmorzars jurídics organitzats a la Universitat Pompeu Fabra conjuntament amb el Cercle Català del Jurista.

Germà Gordó va néixer a La Pobla de Segur el 1963. És advocat i va ser fundador de la Joventut Nacionalista de Catalunya l’any 1980 i és director de l’Associació Barcelona 2020. És Llicenciat en Dret per la UB i diplomat en Estudis Europeus per la Universitat de Ciències Socials de Grenoble, en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE, en Control de Gestió per ESADE, en Funció Directiva a les Organitzacions Públiques i Privades per ESADE i en Lideratge d’Organitzacions per IESE.

En l’àmbit polític, Germà Gordó ha estat cap de Relacions Institucionals del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (1988-1993) i coordinador de la Secretaria General d’aquest Departament (1993-1996). També va ser secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (1999-2003) i secretari general de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, entre 1996 i 2000. El mes de desembre de 2010 va ser nomenat secretari del Govern de la Generalitat de Catalunya, càrrec que ocupà fins al desembre del 2012, moment en què fou nomenat conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

L’activitat ha estat organitzada conjuntament amb el Cercle Català del Jurista, associació també nascuda a la UPF que produeix el diari jurídic eljurista.cat i eljurista.eu, i amb qui ja hem compartit sinergies en altres ocasions dins del marc de l’activitat dels esmorzars jurídics. Creiem que les dues organitzacions poden ser prou complementàries pel que fa a la tasca d’entrevistar personatges destacats dins el món jurídic, i que aquest espai compartit pot generar que, per part seva, s’aportin unes reflexions més tècniques i especialitzades en aquells conflictes i esdeveniments que tenen lloc dins el món del Dret, mentre que des de deba-t.org podem abordar qüestions més relacionades amb la política nacional i internacional i els esdeveniments d’actualitat, donant, pensem, un plus de qualitat a les nostres activitats a l’hora de conversar amb una personalitat del món del Dret, com ja vam poder fer amb el col·loqui amb el Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, el proppassat maig de 2014.