El passat 30 de maig vam poder gaudir d’un col·loqui per a socis amb l’Honorable Senyor Francesc Homs, conseller de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya. 

Francesc Homs (Vic, 1969), llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat, entre d’altres, membre de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC), ha treballat en empreses de serveis i banca i ha estat director general d’Afers Interdepartamentals del Departament de Presidència.

La seva carrera política a Convergència Democràtica de Catalunya s’enceta el 1993, quan hi comença a militar. Posteriorment, esdevé membre de l’Executiva Nacional de Convergència i Unió, i diputat, del 2003 al 2010. Ha estat ponent de l’Estatut de Catalunya (2006) i coordinador del programa electoral de Convergència i Unió a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010.

Actualment, exerceix les funcions de Conseller de Presidència i Portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya. Va ser un dels impulsors i responsables de “La Casa Gran del Catalanisme”, ha publicat dos llibres: “Catalunya a Judici”. (2008)  i “Dret a decidir. Estació concert” (2010).

El col·loqui va tenir una duració aproximada d’una hora i mitja, i va consistir en una entrevista inicial d’uns 45 minuts i un posterior torn obert de preguntes, durant el qual els socis de deba-t.org van poder expressar els seus dubtes, inquietuds i opinions sobre tots els temes que van anar sorgint. El col·loqui es va desenvolupar a la Sala Tàpies del Palau de la Generalitat de Catalunya.