El passat 19 de maig vam rebre la visita de Tanya C. Anderson, Cònsol General dels Estats Units d’Amèrica a Barcelona, amb jurisdicció a Catalunya, Aragó, Balears i Andorra.

Nascuda a Filadèlfia (Pennsilvània) i llicenciada en relacions internacionals per la Universitat de Georgetown, Anderson ha estat directora de l’Oficina de Polítiques Regionals i de Seguretat a la Divisió per a Àsia i el Pacífic del Departament d’Estats dels EEUU. Diplomàtica de carrera, ha treballat a Filipines, Egipte, Oman, el Marroc, Kuwait i l’Iraq, en aquest últim destí com a Consellera i Coordinadora Regional de l’ambaixada per a premsa i cultura dels Equips de Reconstrucció Provincials de l’Iraq.

El col·loqui va durar una hora i mitja, i va consistir en una entrevista inicial d’uns 45 minuts i un posterior torn obert de preguntes, durant el qual els socis de deba-t.org van poder expressar els seus dubtes, inquietuds i opinions sobre tots els temes que van anar sorgint. El col·loqui es va desenvolupar completament en anglès.