El divendres 17 de gener, Jordi Galí  va visitar deba-t.org en un dels nostres habituals col·loquis per a socis.

Galí és un prestigiós economista català conegut arreu del món com un dels investigadors més rellevants en macroeconomia neokeynesiana, sobretot en relació a l’estudi dels mercats laborals, les fluctuacions econòmiques i les polítiques monetàries. Galí és Doctor en Economia pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) sota la supervisió d’Oliver Blanchard (economista en cap del Fons Monetari Internacional i amb qui Galí encara col·labora). Abans de traslladar-se a Barcelona, Galí va ocupar càrrecs docents a les universitats de Columbia, Yale i Nova York. Actualment és director del Centre de Recerca en Economia Internacional de la UPF i assessor del Banc Central Europeu, a més d’ocupar diversos càrrecs docents a la UPF i GSE. També forma part del Consell per a la Reactivació Econòmica i el Creixement ( CAREC) de la Generalitat de Catalunya. El novembre de 2012, va entrar a formar part de la fundació del Col·lectiu Wilson.

El col·loqui va consistir en una entrevista inicial i posteriorment un torn obert de preguntes dels socis de deba-t.org.