El passat 15 de novembre vam tenir l’oportunitat de compartir col·loqui amb Germà Bel, Llicenciat i Doctor en Economia per la UB, màster en Economia per la Universitat de Chicago, catedràtic d’Economia Aplicada en la UB. Fou assessor del Ministeri per a les Administracions Públiques i al Ministeri d’Obres Públiques i Transports i posteriorment, a les eleccions generals espanyoles de 2000, fou escollit diputat per Barcelona. Des del 2004 ha continuat la seva tasca docent a la universitat i com a professor visitant a la Universitat de Cornell, a la Universitat de Harvard o a l’European University Institute. Actualment forma part del Consell per la Reactivació Econòmica i el Creixement i ha publicat llibres com “Espanya, capital París” (2011) o “Anatomia d’un desengany” (2013).

Durant l’hora i mitja que va durar el col·loqui, vam tractar temes com la seva trajectòria política i acadèmica i la relació entre aquests dos móns, la recent publicació del seu nou llibre, l’encaix de Catalunya dins d’Espanya i la direcció del procés sobiranista, la política d’infraestructures espanyola o la seva funció dins el CAREC.