L’Associació d’Estudiants per les Nacions Unides (AENU) i deba-t.org organitzem conjuntament el proper dimecres 27 de novembre des de les 12 fins les 13.30h un diàleg entre dues persones que es dediquen al camp de la diplomàcia i les relacions internacionals amb l’objectiu d’analitzar i aprofundir en els reptes de la diplomàcia del segle XXI. Tot plegat tindrà lloc a l’aula 40.150 del Campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

Quines qualitats ha de posseir el diplomàtic d’avui? Quin és el seu rol quan la política està, cada vegada més, influenciada i dominada pels mercats i actors no escollits democràticament? Quines són les diferències entre l’accés a la carrera diplomàtica ahir i avui? Quin és el rol de l’aparició dels nous cossos diplomàtics en els governs sub-estatals? Quin és el paper dels EEUU i de la seva política exterior? Són les monarquies encara útils per fomentar les relacions diplomàtiques? Poden les noves tecnologies canviar la diplomàcia també a través de fomentar una política de proximitat? Què es pot fer per assegurar i donar compliment als tractats internacionals?

Intentarem donar resposta a aquestes i d’altres qüestions amb:

Martí Estruch, ex delegat de la Generalitat de Catalunya a Berlín i actual cap de premsa internacional de la Generalitat de Catalunya. Ha estat director d’Anàlisi i Prospectiva de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). També va ser cap de redacció i col·laborador habitual de VilaWeb i cap de Comunicació i Premsa del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Fernando Perpiñá-Robert és ex ambaixador a El Salvador, Alemanya, Hongria, Nova York i ex cònsol a Munich, Boston i Paris. El 1988 va ser nomenat secretari general de Política Exterior. Des de 2001, és ambaixador en missió especial del Ministeri d’Afers exteriors, i ha format part de la delegació de la presidència espanyola de la UE el 2002. Actualment és secretari general del Club de Madrid i president del Centre d’Estudis Internacionals de Barcelona, on també és Tutor Acadèmic del CEI (Centre d’Estudis Internacionals de Barcelona) International Affairs i Director del Màster en Diplomàcia i Funció Pública Internacional.

Per més informació, podeu consultar l’esdeveniment de Facebook: https://www.facebook.com/events/178847558976087/?ref=2&ref_dashboard_filter=calendar

Us hi esperem!