El dimecres 27 de novembre vam organitzar un acte públic conjuntament amb l’Associació d’Estudiants de les Nacions Unides (AENU) a la Universitat Pompeu Fabra.  Amb la voluntat de discutir diversos aspectes sobre la carrera de diplomàtic i dels estudis de les Relacions Internacionals, es va dividir l’acte en quatre blocs temàtics per aprofundir en diversos debats relacionats amb la discussió central.

Els dos ponents van intentar resoldre totes les qüestions tant dels moderadors com els dels assistents, que a cada bloc de preguntes podien intervenir amb preguntes i intervencions sobre la qüestió tractada.

Martí Estruch, ex delegat de la Generalitat de Catalunya a Berlín i actual cap de premsa internacional de la Generalitat de Catalunya. Ha estat director d’Anàlisi i Prospectiva de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). També va ser cap de redacció i col·laborador habitual de VilaWeb i cap de Comunicació i Premsa del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Fernando Perpiñá-Robert és ex ambaixador a El Salvador, Alemanya, Hongria, Nova York i ex cònsol a Munich, Boston i Paris. El 1988 va ser nomenat secretari general de Política Exterior. Des de 2001, és ambaixador en missió especial del Ministeri d’Afers exteriors, i ha format part de la delegació de la presidència espanyola de la UE el 2002. Actualment és secretari general del Club de Madrid i president del Centre d’Estudis Internacionals de Barcelona, on també és Tutor Acadèmic del CEI (Centre d’Estudis Internacionals de Barcelona) International Affairs i Director del Màster en Diplomàcia i Funció Pública Internacional.