El passat divendres 20 de setembre va tenir lloc el primer acte conjunt de bridgingbcn i deba-t.org. bridgingbcn és un projecte fundat, entre d’altres, per l’organització deba-t.org, i que neix amb la voluntat de generar un espai de diàleg intergeneracional i interprofessional capaç de generar capital social fora de la universitat.

L’acte, protagonitzat per Xavier Vidal Folch, Jordi Pérez Colomé i moderat per Nacho Corredor, va versar sobre els nous reptes del periodisme.

Xavier Vidal Folch, va ser director adjunt de El País i director de l’edició a Catalunya, així com cofundador i impulsor de El Periódico de Catalunya. Ha exercit també de corresponsal a Brussel·les entre el 1994 i el 2000. L’any 2008 va ser escollit president del World Editors Forum i el 2011, del Global Editors Network. Pel que fa a Jordi Pérez Colomé (1976), és periodista i escriptor i autor del bloc de política americana i internacional ObamaWorld. Ha estat guardonat l’any 2012 amb el premi José Manuel Porquet en periodisme digital. És director de la revista El Ciervo i col·labora amb diferents mitjans com eldiario.es o JotDown Magazine.

L’acte va tractar sobre les noves perspectives del periodisme i els ponents hi van expressar la seva visió sobre la professió i sobre com ha de ser el periodista del s. XXI. Aquí hi podeu trobar una crònica més detallada de l’acte. Us adjuntem un vídeo-resum de l’acte, cortesia de bridgingbcn i confeccionat per LlumsMedia de produccions.