Aquesta setmana, tres membres de deba-t.org han participat en diferents tertúlies de la Cadena SER dedicades a analitzar la situació actual de les generacions més joves. Dimarts, a l’aula magna de la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el president-fundador de l’associació, Nacho Corredor, va participar en una tertúlia, juntament amb el filòsof Bernat Dedéu i el periodista Francesc Arroyo, on va explicar el funcionament de la nostra organtizació i dedicada a analitzar el model d’universitat

[escoltar podcast].

Corredor, analista de El Periódico, va explicar a SER Catalunya que el relat de l’emprenedoria “on tot depen de tu, em fa por. No conec cap estudi que determini que l’actitud te un efecte en el resultat final de l’ascensor social”.

“Hi ha molta gent que està venent conferències dient que l’optimisme ho és tot, quan segurament aquella persona que no ha vist un llibre en la seva vida perquè a casa no ha tingut l’oportunitat, no tindrà les mateixes oportunitats d’arribar a determinats llocs”, ha dit. En aquesta línea, ha afegit que “si amb el discurs de l’emprenedoria estem dient que tothom ha de ser autònom, ha de viure en precari i tenir quaranta feines, no sé si és un bon model de societat. L’actitud pro-activa és molt important, i intento practicar-la, però això no garanteix res”.

Així mateix, ahir dijous, Gerard Sensat, també fundador de deba-t.org, i Gina Giró, membre de l’organització, van participar al programa Hora 25, presentat per Àngels Barceló, en una tertúlia on també va participar Iñaki Urquizu dedicada a analitzar la necessitat de plantejar alternatives i quin paper poden tenir els joves.

Segons Sensat “els joves no podem deixar de ser una altre cosa que promogui el canvi. Som la generació que hem nascut amb l’smartphone sota el braç i volem coses interactives, ens agrada participar. A la política li calen espais d’interacció on es pugui manifestar la nostra opinió més d’un cop cada quatre anys. Vivim en una democràcia del segle XIX, no del XXI”.

Giró, també col.laboradora de Ràdio 4, ha afegit que “no ens hem de resignar… I més enllà d’estar al carrer, on es fan coses que tenen efecte, també s’han de fer altres coses. Si tu vols una audiència amb el president de la Generalitat te l’acabaran donant; pots fer un blog que difongui coneixement i promogui l’esperit crític. Hem de tenir curiositat i ganes de canviar-ho tot”  [escoltar podcast].