L’encara president del Grup Parlamentari socialista, Xavier Sabaté, ha estat el primer convidat del curs 2012-2013 dels nostres col.loquis per a socis a la Universitat. A partir d’avui, a més, començarem a fer una petita entrevista prèvia al col.loqui als diferents convidats de l’associació per publicar al nostre web.

Sabaté, adverteix de la deriva “totalitària” de CDC i diu, en relació a la intenció del president Mas de convocar un referèndum sobre la independència sigui o no legal, que “si la primera autoritat del país no es creu la llei, com és pot exigir res?”. “Aquest no és un país normal“, diu, i afegeix que “o això és legal o no ens creurà ningú”.

El líder dels socialistes diu que “tampoc” veu gaire gent disposada a reformar la Constitució per avançar cap a un Estat federal i adverteix que s’hauria de revisar el concepte de federalisme. “Federalisme actualitzat?”, apunta. Pel diputat català s’està “encobrint una realitat de la globalització en que només hi ha sobiranies compartides” i considera que “Catalunya ha de tenir máxima sobirania possible sabent que la sobirania d’un Estat ja no és la que pensavem”.

Pel que fa als resultats del seu partit en les properes eleccions, Sabaté diu que “en el món que vivim és molt complicat reeixir una alternativa nova. Nosaltres estem construïnt una alternativa nova… I això costa que la ciutadania l’acabi assumint majoritàriament. Tres o quatres anys més… No passa res“.