D’aquí uns minuts, en el marc de les trobades del Grup Repensar les Polítiques Socials, coordinat pel diputat de CIU i membre del Consell Asessor i d’Estratègia de Deba-t, Carles Campuzano, presentarem al secretari d’Estat per a la Seguretat Social, Octavio Granados, la proposta del Deba-t.lab (el laboratori de Deba-t) pel que fa a la reforma del sistema de pensions.

L’informe, redactat per Eduard Güell i elaborat per alguns dels membres del laboratori de Deba-t, Pau Dalmau, Marc Perea, Carlos J. Vergé, Guillem Jové, i amb la coordinació d’en Paris Grau, destaca la necessitat de “garantir la naturalesa pública del sistema de pensions amb l’objectiu d’asegurar el seu caràcter inclusiu i social” en un sistema on “per calcular la base reguladora de les pensions” es seleccionarien “els 30 anys amb més contribució” i els incentius per allargar la vida laboral augmenten exponencialment. Així mateix, es proposa “nutrir el sistema també mitjançant altres impostos“, “augmentar de forma significativa el pressupost social” i incentivar un sistema de “gerontologia social”.