El passat 14 de maig deba-t.org va convocar l‘assemblea de socis per al tancament d’any i per les eleccions a la Junta Directiva. Després de dos anys al capdavant de l’organització com a presidenta, Mercè Maresma va passar el relleu a Jaume Ríos. La nova Junta va ser escollida amb 34 vots a favor i un vot nul.

IMG-20150514-WA0048

Tot fent balanç del mandat, el tresorer de la junta sortint, Arnau Pérez, i Mercè Maresma van reflexionar sobre els canvis que ha viscut l’organització durant aquest temps i la feina feta, la qual s’ha materialitzat en més de 40 actes organitzats en el si de la Universitat Pompeu Fabra i amb un augment de socis d’un 30%, destacant sobretot l’últim debat electoral, que va ser retransmès per streaming en múltiples mitjans de comunicació i que va omplir de gom a gom l’Auditori de la Universitat Pompeu Fabra, amb capacitat per quasi bé 400 persones. Personalitats com Ignacio Escolar (director d’eldiario.es), Cristina Gallach (cap de comunicació de l’ONU), Francesc Homs (conseller de la Presidència), Germà Gordó (conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya), Joan Herrera (coordinador d’ICV) o Ferran Tarradellas (Director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona) i un llarg etcètera han passat per les activitats de l’associació durant aquests dos anys, mantenint la interrelació entre universitat, política i empresa que s’ha volgut impulsar des de l’inici a deba-t.org. Amb molt d’agraïment pel suport rebut pel conjunt de l’associació durant aquest temps, Mercè Maresma va expressar el suport i confiança en l’equip que va ser escollit pels socis de deba-t.org.

La nova junta, encapçalada per Jaume Ríos, estarà formada per 10 persones de diferents perfils i edats. Ells i elles són, a part del president: Adrián Jofre i Oriol Riera com a Vicepresidents; Patricia Marca com a Secretaria; Nil Monsó, Berta Fernández, Marc Hernández, Roger Pallarès i Gina Giró com a vocals; i Núria Orriols com a Cap de Premsa. L’equip pretén impulsar una nova etapa de l’associació marcada per l’esperit del seu lema de campanya: “Fem créixer deba-t.org”. A través de diferents propostes que ja s’havien anat explicant durant la campanya, la nova Junta està decidida a arribar a les noves generacions d’universitaris i augmentar el nombre de socis actius. Entre d’altres reptes que es proposen, volen apropar la gestió de l’associació als socis a través de diferents canals de transparència i de comunicació, obrint la possibilitat que els socis puguin proposar ponents per als col·loquis i temàtiques per actes oberts. Un altre dels punts claus que la nova Junta s’ha marcat com objectiu són les “Estades deba-t.org”. Aquestes consistiran en viatges a Brusel·les i a Madrid amb activitats in situ i reunions amb diferents personalitats de cada ciutat. Jaume Ríos, en el seu discurs, ha indicat que l’equip emprèn aquesta etapa amb molta il·lusió i s’ha proposat, en nom de l’equip, que els propers dos anys siguin anys de molta feina acompanyada de molta passió.
Podeu consultar les diferents propostes i la presentació de l’equip aquí.