El passat 13 de febrer de 2015 a les 11.15h vam rebre la visita de Joan Herrera, co-coordinador d’Iniciativa per Catalunya Verds, en un dels nostres col·loquis per a socis.

Joan Herrera va néixer el 1971 al districte de Sant Martí de Barcelona. Llicenciat en Dret a la UB i postgrau en Dret Urbanístic i Dret del Medi ambient per la UPF, va ser durant la seva etapa universitària quan amb un grup d’amics va iniciar la seva activitat política al local d’ICV de Sant Martí, l’any 1991. Posteriorment, va ser Coordinador del grup de Joves de Sant Martí i després va passar a ser-ho de la ciutat de Barcelona. Del 1996 fins al 2000 va ser Coordinador General de Joves amb Iniciativa. Sota la seva direcció l’organització juvenil es va definir com a ecosocialista, definició que posteriorment també assumiria com a pròpia l’organització política Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). Seguint amb la seva trajectòria política, va ser candidat a les eleccions generals del 96, les municipals del 95 i les autonòmiques del 99.  

En els comicis del 2004 i del 2008 va encapçalar la llista d’ICV-EUiA al Congrés dels Diputats. Des de l’inici de la VIII Legislatura (març de 2004) va ser portaveu del grup parlamentari d’Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya al Congrés dels Diputats. Actualment és president del grup parlamentari d’ICV al Parlament de Catalunya i comparteix la coordinació nacional d’ICV amb Dolors Camats.

 

[vsw id=”121539143″ source=”vimeo” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]