El passat divendres 17 d’octubre va ser amb nosaltres el diputat al Congrés per ERC, en un dels habituals col·loquis de l’associació, on vam poder conversar sobre diversos temes d’actualitat.

Alfred Bosch i Pascual va néixer a Barcelona l’any 1961. És llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va doctorar en Història per la Universitat de Barcelona el 1994 amb la tesi Nelson Mandela, l’últim Home-Déu. L’any 1984, la seva vida professional va fer un gir substancial, i es va incorporar a la direcció de la candidatura olímpica de Barcelona’92. Després de la nominació, va assumir diverses responsabilitats al’organització del COOB’92: des de la difusió de l’Olimpíada Cultural, passant pel gabinet de premsa, la política lingüística i les publicacions, fins al moment dels Jocs, en què era adjunt al Conseller Delegat i Secretari del Comitè de Direcció de l’esdeveniment.

Ha estat professor a la Universitat Pompeu Fabra, a la Universitat Autònoma, a la University of Chicago, a la University of London, a la University of Ibadan (Nigèria), a la University of the Witwatersrand (Sud-Àfrica) i a Hood College (Washington). Com a novel·lista és autor de diversos llibres, com l’Altes Furtiu, la Trilogia de 1714 o Les Set Aromes del Món. En la vessant d’assagista s’ha centrat en reflexions sobre la realitat africana, així com en el debat sobre Europa i la societat catalana. També ha col·laborat periòdicament com a opinador en diversos mitjans de comunicació. Entre els anys 2010 i 2011 va ésser el portaveu de Barcelona Decideix, plataforma transversal que va organitzar una consulta popular sobre la independència a la ciutat de Barcelona el 10 d’abril de 2011. També fou membre del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana. El 20 de novembre de 2011 va ésser escollit diputat, com a cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya en coalició amb Reagrupament i Catalunya Sí, de la X legislatura al Congrés dels Diputats de l’Estat espanyol.

El 27 de maig de 2014 va anunciar que es presentaria com a candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions de 2015 i va guanyar un procés de primàries el juliol d’aquest any.