Mercè Maresma ha estat escollida presidenta de deba-t.org amb el 93,5% dels vots recolzant la seva candidatura durant l’assemblea de socis deba-t.org celebrada a la Universitat Pompeu Fabra. El fins ara president, i fundador de deba-t.org, Nacho Corredor deixa les seves funcions a la universitat després d’estar-hi 4 anys i 5 mesos al capdavant.

“En aquest temps”, ha senyalat, “no sé si hem aconseguit res del que ens proposàvem, però com a mínim ens hem entretingut, i sobretot, hem tingut la sensació d’estar aprofitant la universitat més enllà d’ocupar un espai a classe. No només hem tingut l’oportuntitat de crear des de zero un projecte innovador pel que fa a les organitzacions universitàries del país, sinó que hem pogut crèixer socialitzant amb estudiants molt i molt diferents i trencar barreres i esquemes pel que fa a la relació entre joves i determinades estructures de la societat”.

Així doncs, Mercè Maresma estarà acompanyada per Gina Giró (vicepresidenta), Marc Perea (vicepresident), Jaume Ríos (secretari general), Arnau Pérez (tresorer), Alejandro López i David Bertran (vocals), en una assemblea on l’equip sortint ha proposat una reforma d’estatuts amb novetats pel que fa al funcionament de l’organització a la universitat. Segons els nous estatuts els mandats estan limitats, les persones que acreditin tenir una beca de qualsevol modalitat no tindran cap obligació econòmica o podran presentar-se en cada assemblea persones uninominalment per incorporar-se als òrgans de direcció.

Maresma ha insistit en la necessitat de “prioritzar el caràcter inclusiu de l’associació a la universitat, treballar amb altres organitzacions d’estudiants per la celebració d’actes i debats d’interès general, incorporar als estudiants internacionals al llarg de les seves estades a les nostres activitats”, així com en la necessitat de “crear noves activitats de socialització pels membres de l’associació més enllà dels habituals col·loquis”.

Des de la seva fundació l’any 2009, han passat per deba-t.org a la universitat personalitats de l’àmbit polític, econòmic i social, com el president de la Generalitat, Artur Mas; l’expresident José Montilla; l’exvicepresident Josep Lluís Carod Rovira; l’actual Cap de l’Oposició, Oriol Junqueras; o els periodistes Josep Cuní, Vicent Partal i Enric Hernández, així com el conseller Andreu Mas-Colell, l’exconseller Antoni Castells o l’empresari Salvador Alemany.