Han passat 10 anys per a què Carlos Aragonés, el director General de Presidència dels Governs d’Aznar, tornés a Barcelona. En un acte presentat pel fundador de deba-t.org, Nacho Corredor, els periodistes Oriol March (redactor de política del diari ARA) i Marc Martínez Amat (cap de política de RAC 1) van entrevistar una de les persones més influents del Govern d’Espanya entre 1996 i 2004.

En una de les sessions del club.deba-t.org celebrada al Principal de Tragaluz, i on van assistir una cinquantena de joves professionals i estudiants de diferents disciplines, Martínez Amat i March van entrevistar un Carlos Aragonés misteriós i sincer.  “M’he callat molts anys, però avui tinc ganes de parlar… Freneu-me!”, va apuntar. L’ara diputat del PP al Congrés, que va ser mà dreta d’Aznar i ha estat durant molts anys president adjunt del Partit Popular, va sorprende una audiència acostumada al fair play de la política catalana.

“És un personatge provocador”, opina el cap de política de RAC 1, mentre que Oriol March diu que “com em dedico al periodisme polític sempre tendeixo a desconfiar de les persones que tenen responsabilitats públiques. Les persones amb el seu nivell de responsabilitat no tenen un nivell de sinceritat tant alt”.