Avui fa quatre anys que, després d’unes conferències organitzades entre Jordi Guiu i Nacho Corredor, un grup d’estudiants de la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra van fer un dinar-col.loqui amb els respectius ponents. En aquell dinar va nèixer deba-t.org. S’explica així al pròleg del llibre Liberalismo vs Socialdemocracia (Episteme):

Tras las conferencias con Montserrat Nebrera y Jordi Miralles,  un grupo de jóvenes de mi clase fuimos a comer con los ponentes. ¡Nunca imaginamos que algo tan fácil hubiera tenido consecuencias tan interesantes! Para muchos de ellos era la primera vez que compartían, mano a mano, su visión del mundo con alguien del mundo político. Para otros, como es mi caso, o el de los siempre leales Gerard Sensat o Paris Grau, probablemente no era nuevo, pero la satisfacción que dio poner juntos en la misma mesa a la persona que legisla, junto a la persona que comenta contigo en el bar de la universidad o en clase lo que otros legislan, es lo suficientemente realizadora y gratificante como para que si todo se hubiera quedado en ese día, hubiera sido suficiente.

Després de 4 anys, i actualment amb 62 socis inscrits dintre de la universitat i 70 fora d’ella (un total de 132 membres que financen la nostra activitat), hem consolidat un seguit d’activitats on han anat passant diferents personalitats del país com el president Artur Mas, Miquel Roca, Oriol Junqueras, Joan Herrera, Josep Piqué, Albert Rivera o Joaquim Nadal; membres dels governs d’Espanya com Jesús Caldera, Javier Zarzalejos o Gabriel Elorriaga; o periodistes com Josep Cuní i Enric Hernández. Més de 80 activitats entre col.loquis, conferències, debats o seminaris, que han acabat donant sentit al motiu fundacional de la nostra entitat: crear un espai transversal, en disciplines i en ideologies, capaç de generar debats i relacions socials entre joves en formació.

Enguany, com a novetat, i al marge de les nostres activitats a la universitat i gràcies a l’ajuda de diferents patrocinadors, deba-t.org organitzarà activitats obertes fora de l’àmbit universitari i amb l’objectiu de generar noves tribunes informatives a la ciutat de Barcelona. Per celebrar el nostre quart aniversari, a més, organitzarem en les properes setmanes un acte sobre el futur de la Unió Europea amb la Doctora Susana del Río i en Jaume Duch, portaveu del Parlament europeu, a més d’altres activitats públiques i per a socis. A finals de setmana, per exemple, està prevista la celebració del nostre segon campus per a socis a la província de Girona.