Des de la seva fundació l’any 2009, deba-t.org és una plataforma independent formada per estudiants de diferents sensibilitats, dedicada a la generació de capital social dintre de la universitat i amb l’objectiu de generar debats sobre diferents qüestions que ens afecten com a societat. Han participat en les nostres activitats més de 80 personalitats, entre les quals destaquen Artur Mas, José MontillaAnna Simó, Salvador Alemany, Dolors Camats o Albert Rivera.

A deba-t.org ens dediquem a l’organització d’activitats a la universitat i dirigides, principalment, a estudiants. Conferències i debats públics, col·loquis per a socis, així com altres tipus d’esdeveniments públics i privats són algunes de les habituals activitats que organitzem. D’aquesta manera, promovem la creació de diferents espais de trobada amb la finalitat d’obrir debats on la reflexió i el diàleg entre persones en formació són elements clau en la interacció entre persones de diferents sensibilitats ideològiques, camps de treball i disciplines.

  • Conferències, debats i altres actes públics a la universitat: temes com l’atur juvenil, la crisi o debats en període electoral formen part dels nostres actes públics.
  • Col·loquis per a socis: periòdicament convidem un ponent que participa en un col·loqui amb un grup de 15 socis per facilitar el debat sobre diferents qüestions.
  • Taules rodones: Les taules rodones són actes per a socis on es tracta un tema en profunditat, analitzant cada cas des d’una òptica plural, tolerant i afavorint l’existència de múltiples punts de vista. Dins d’aquest format, hem tractat temes tan diversos com la situació del conflicte a Ucraïna o la dació en pagament.

 Des de deba-t.org, volem promoure la participació estudiantil en l’anàlisi de les decisions polítiques des d’una perspectiva crítica, i busquem aprofundir en els temes crucials per a la societat actual a través del diàleg. Considerem que és només a l’afavorir la inclusió de diferents punts de vista que es pot enriquir el patrimoni cultural i intel·lectual de tots els participants. És per això que la tolerància, la pluralitat i la llibertat d’expressió constitueixen els valors principals en els nostres espais de diàleg.
 És en la Universitat Pompeu Fabra on sorgeix i es desenvolupa la nostra associació. Pública i situada a Barcelona, ha estat reconeguda amb el distintiu de Campus d’Excel·lència Internacional. Compta amb tres campus: el de ciències biomèdiques (Campus del Mar), el de ciències i tecnologies de la informació i la comunicació (Campus de Poblenou) i el de ciències socials i humanes (Campus de la Ciutadella). Encara que deba-t.org està formada per estudiants de totes les àrees, és en el darrer campus on es realitzen la major part de trobades entre socis.