El passat divendres 6 de febrer vam tenir el plaer de rebre la visita del periodista, escriptor, polític i actual director del CCCB, Vicenç Villatoro.

En Vicenç Villatoro (Terrassa, 1957) dirigeix el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona des de l’octubre de l’any passat. Va ser Diputat al Parlament de Catalunya per CiU del 1999 al 2002 i Director General de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya entre 1997 i el 2000. El 7 de novembre del 2002 va ser nomenat director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, càrrec que va deixar el 2004. Entre 2004 i 2008 presidí la Fundació Ramon Trias Fargas. També va formar part del patronat de la Fundació Centre d’Estudis Jordi Pujol i de la Fundació Catalunya Oberta. Fou president de l’Institut Ramon Llull entre 2011 i 2013.

Llicenciat en Ciències de la Informació, al iniciar la seva carrera periodística va treballar a diversos mitjans com el Diari de Terrassa o El Correo Catalán. Posteriorment va dirigir el diari Avui entre 1993 i 1996. A televisió ha estat cap de la secció de cultura de TV3 i director i presentador dels programes Trossos, Crònica 3,  Millenium i De llibres. Com a articulista, ha col·laborat en diversos mitjans, entre ells l’Avui, El Periódico, El País, Rac1, Catalunya Ràdio i Com Ràdio. Actualment publica diàriament un article a l’Ara. També ha estat professor a la Universitat Autònoma de Barcelona.

El seu recorregut com a escriptor d’èxit engloba diferents gèneres, publicant obres en l’àmbit de la narrativa, la poesia, la memorialística i l’assaig polític. Ha obtingut el premi Sant Jordi entre d’altres dels principals premis de la literatura catalana. L’any 2004 va guanyar el premi Carlemany amb la novel·la “La derrota de l’àngel”, i el  2006, el premi Vaixell de Vapor de literatura infantil amb el volum “La Torre”.  El 2010, el Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes amb la novel·la “Tenim un nom”. L’any 2014 va publicar una autobiografia familiar titulada “Un home que se’n va”

L’acte, a porta tancada, va consistir en un col·loqui del convidat seguit d’una ronda de preguntes del nostres socis.