La setmana passada ens va visitar Xavier Sala-i-Martín en un dels nostres col·loquis per a socis.

Actualment, Sala-i-Martín és catedràtic i professor la Universitat de Colúmbia de Nova York, i exerceix tasques docents a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la UAB i doctor per Harvard, des de l’any 1996 ostenta la càtedra de desenvolupament econòmic “ Jerome and Matthew Grossman” a la facultat d’economia de Colúmbia.

Xavier Sala-i-Martín ésFellow del National Bureau of Economic Research i del Centre for Economic Policy Research i ha estat consultor del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional. També és l’assessor econòmic principal (“ Chief Economic Advisor”) del Fòrum Econòmic Mundial de Davos i autor del “Global Competitiveness Index”. Juntament amb Robert Barro, escrigué “ Economic Growth”, que és un dels llibres de text d’economia més citats del món. A mitjans de novembre del 2012, i juntament amb altres catedràtics d’economia va crear el Col·lectiu Wilson.

El col·loqui va consistir en una petita entrevista inicial i posteriorment un torn obert de preguntes dels socis de deba-t.org.