(Carta al Director publicada avui diumenge a l’edició impresa del diari “Avui” signada per Nacho Corredor Solà (president de Deba-t) i Aitor Pérez i Codorniu (president FNEC))

El darrer dimecres, la FNEC i Deba-t, dues entitats universitàries de Catalunya, van organitzar un debat pre-electoral a la Universitat Pompeu Fabra sota el nom “Quina Catalunya Vols?”. Van assistir en Gerard Figueras (CiU), Antoni Comin (PSC), Pere Aragonés (ERC), Laia Ortiz (ICV), Joan Milian (PP), Jordi Cañas (C’s), Alfons Lopez Tena (SI), Montse Nebrera (AdG), Ruth Carandell (Reagrupament) i Antonio Robles (UpyD). És a dir, vam comptar amb la presència de forces parlamentàries i extraparlamentaries. Probablement, el primer debat d’aquestes característiques que es fa poc abans d’unes eleccions al Parlament de Catalunya…

La massiva presència d’estudiants (gairebé mig miler) demostra que no hi ha una desafecció tan generalitzada per la política. A més, la col.laboració entre societat civil (dues entitats formades per joves) i partits, a l’hora de celebrar aquest inusual debat, trenca els estereotips de la nul.la influència dels primers en la vida política del nostre país. Però, a més, també destaca el respecte que hi va haver per part de tot el públic durant el transcurs d’un debat que fruit de la il.lusió, la col.laboració i responsabilitat de totes les parts implicades, va acabar per beneficiar, tot i què puntualment, una generació de joves. Gràcies i felicitats a tots.

Foto: La Voz de BCN.